web analytics

Prvi goriški mestni festival vin

 

10Organizatorji so v sodelovanju z Društvom za razvoj pivske kulture Sommelier Slovenije poseben pečat dogodku dodali s poudarkom na uživanju vin v spajanju jedmi, ki so jih za to priložnost kreirali štirje vrhunski kuharji. Dogajanje so popestrili tudi z zanimivim zabavnim programom, ki se je zgodil v restavraciji novogoriškega hotela Park.

Nova Gorica je tako povsem upravičila svojo strateško pozicijo in lego na stičišču primorskih vinskih poti. Brda, Kras, Vipavska dolina in slovenska Istra so se v številnih odtenkih, vonjih in okusih srečevali s kulinaričnimi kreacijami s podpisom štirih vrhunskih kuharjev. Martin Saksida in Marino Furlan, sicer tudi član slovenske članske reprezentance kuharjev, sta za to priložnost vrata Parkove kuhinje odprla tudi kolegu iz novogoriške Perle, Valeriu Lutmanu, pridružil pa se jim je tudi vodja mladinske kuharske reprezentance Borut Jakič. Obisk je bil odličen, rezultati pa še bolj. Na fotografiji: Marjan Simčič in Nejka Klinec.

Brez komentarjev.

Odgovori