web analytics

Gostilna Na gradu – Ljubljana

Naslov: Grajska planota 1, Ljubljana

Splet: www.nagradu.si

Telefon: 08 205 19 30

Odprto: vsak dan od 12.00 do 22.00, ob nedeljah od 12.00 do 16.00

 

Duhovito in zelo okusno - ocvrte hobotnične lovke na pireju iz graha

Duhovito in zelo okusno – ocvrte hobotnične lovke na pireju iz graha

Gostilna na ljubljanskem gradu? To je bilo pred slabim desetletjem še popolnoma nerešljivo vprašanje, zdaj pa je neizbežna in trdna realnost. Projekt sta iz rok ljubljanskega župana v svoje roke vzeli dve veliki kulinarični osebnosti, za kateri si nihče nikoli ni mislil, da sta sposobni delovati skupaj – Svetozar Raspopović – Pope iz gostilne AS in Ana Roš iz Hiše Franko. Na prvi pogled sta koncepta teh dveh umetnikov precej različna, skupno pa imata nekaj – perfekcijo okusov, ne glede na to, ali gre za klobase ali prvovrstne morske poslastice.

Osnovna ideja te gostilne je ustvarjanje vrhunskih značilnih slovenskih jedi, ne glede na kraj izvora. Zato, ker je Ljubljana metropola in je v našem glavnem mestu težko dobiti res dobre slovenske jedi. Množica nekih približkov v dolini zamegljuje prave okuse Slovenije, ki jih Na gradu lahko dobite v enormnih količinah.

Ker pa se je gostilna zelo hitro udomačila in se držala zdravih usmeritev, se Pope skorajda ne prikaže več in tudi Ana je videla, da je kuharski mojster Damjan Fink z ženo Tanjo odlično uigral ekipo. Tako dobro, da smo več kot odlično jedi tudi v njuni odsotnosti.

 

Več v novi številki revije Dolce Vita!

Brez komentarjev.

Odgovori