web analytics

Restavracija Tabor – Podbrezje

Naslov: Podbrezje 246, Naklo

Splet: www.restavracija-tabor.si

Telefon: 04 53 30 131

Odprto: vsak dan od 12.00 do 22.00; ob nedeljah od 12.00 do 18.00; ob ponedeljkih in torkih zaprto

 

Svoje čase legendarna črna rižota, ki pa ni več tisto, kar je bila...

Svoje čase legendarna črna rižota, ki pa ni več tisto, kar je bila…

Stavbe in najemodajalci ostajajo, najemniki pa se menjajo. Odkar se ukvarjam z ocenjevanjem gostiln, je zdaj restavracija Tabor že pod tretjo upraviteljsko roko. In vedno so dobro delali; nekaj časa pod dirigentsko palico Mirka Bodirože (sedaj je v prestolnici v Vodnikovi domačiji) so veljali za eno najboljših ribjih restavracij pri nas!

Zdaj preostanek Mirkove ekipe nadaljuje morsko zgodbo na Gorenjskem z rahlimi popravki, kjer so v ponudbo dodali več klasike. Konec koncev so vrhunske bele ribe drage!

Pri hladnih predjedeh smo se odločili za ribjo pašteto (korektno, vendar s toliko različnimi dodatki, da se ni razločilo niti mesa niti dodatkov) in mariniranega lososa z regratom. Slednji je deloval rahlo nesrečno, saj mu marinada ni prinesla ničesar slastnega, regrat kot priloga pa tudi ni nič pridodal, razen dejstva, da je bil verjetno prvi regrat s sezoni. Glavna pripomba pa je poletela na dejstvo, da je bila pašteta nespretno postavljena na marinado in regrat, kar je še dodatno razbilo njene okuse.

Iz širokega izbora juh sem samo jaz izbral eno. Govejo z vraničnimi žličniki, ki so bili izvrstni, a kaj, ko je bila juha sama redka in šibka. No, površen jedec tega niti ni mogel opazili, saj je žličnik z aromatiko jeter in zelišč nadvladal.

 

Več v novi številki revije Dolce Vita!

Brez komentarjev.

Odgovori