web analytics

Teden restavracij 2015, jesen – 87 vrhunskih restavracij vabi!

PrintPotem, ko je bil spomladanski del Tedna restavracij s 34.000 gosti rekorden, je v jesenskem naboru vrhunske slovenske kulinarike kar 13 novih restavracij! Začetek sprejemanja rezervacij je bil 27. septembra in naval je še bolj očiten. Takoj po prvem dnevu je na primer gostilna Pri Lojzetu – dvorec Zemono objavila, da so v enem dnevu razprodali vseh 500 prostorov, podobno pa se dogaja tudi drugje.

V Sloveniji je vedno več dobrojedcev, ki imajo tudi vedno večjo izbiro! To je glavna ugotovitev Tedna restavracij 2015, potem ko je njegov drugi, jesenski del šele pred nami. Spomladi so vrhunski slovenski chefi s svojimi posebnimi TR meniji navdušili rekordno število gostov – 34 tisoč, jeseni pa se je seznam sodelujočih restavracij podaljšal kar za 13! V jesenskem Tednu restavracij, ki bo spet trajal deset dni, od 16. do 25. oktobra, bo tako sodelovalo kar 87 vrhunskih slovenskih restavracij.

Tudi kulinarična jesen bo v znamenju nove slovenske kuhinje. Z meniji v (najmanj) treh hodih za 15 evrov bodo slovenski chefi predstavili svoje ustvarjalno posodabljanje slovenske kuhinje, pri čemer si bodo pomagali s kakovostnimi lokalnimi sestavinami. Sprejemanje rezervacij se začne 27. septembra. Od tega dne vse informacije o načinu rezervacije, sodelujočih restavracijah, razpoložljivih mestih in izbiri menijev na spletni strani Tedna restavracij: www.tedenrestavracij.si.

Meniji bodo v času jesenskega Tedna restavracij predstavili:

  • kreativnost: chefov prispevek novi slovenski kuhinji
  • kakovost: vsaka restavracija in gostilna predstavi (vsaj) enega lokalnega pridelovalca
  • hrana & vino: vsak meni priporoči vinsko spremljavo (vsaj) enega slovenskega vinarja

Brez komentarjev.

Odgovori