web analytics

Kralja žara predstavila prvi Smoke House v Sloveniji

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Oglje, les, smokerji ter mehko meso božanskega okusa in izjemnega vonja. Ozke ulice Ljubljane so zadišale po vonju dimljenih dobrot Teksasa in Kansasa. Kralja žara, Miha in Nejc Pešec (na fotografiji), sta odprla prvi Smoke House v Sloveniji. Poleg restavracije Kralj žara, kjer bodo ljubitelji kulinarike lahko okusili vse tipične jedi Teksasa in Kansasa, predstavljata tudi Kralj na hitro, lokal za hitro hrano, ki bo zadovoljil okuse vseh mimoidočih. Posebnost restavracije je tudi v tem, da bo v njej možen nakup svežega vakuumsko hranjenega mesa. Kot prvi v Sloveniji bodo ponudili točeno dimljeno pivo.

V restavraciji Kralj žara, ki domuje na Trubarjevi 52 v Ljubljani (v nekdanji piceriji Čerin), se bodo ljubitelji kulinarike lahko seznanili z vsemi okusi Teksasa in Kansasa, med katere sodijo tipične jedi, kot so pulled pork, pulled beef brisket, zorjeni steaki, spare ribs, baby ribs, potato salad, coleslaw, burgerji, cheese cake idr. Vse jedi temeljijo izključno na surovinah najvišje kakovosti (black angus, tako ameriški kot tudi škotski).

Posebnost sta 24 ur dimljena govedina in 18 ur dimljena svinjina. »Načrtujemo tudi posebne menije, ki bodo časovno omejeni. Na njih se bo našel na cedrini deski dimljen losos, steaki iz različnih držav in različnih sort goveda, naša najvišja specialiteta pa bo govedina Wagyu – nejaponska verzija prestižnega Kobe,« pojasnjuje Nejc Pešec.

Brez komentarjev.

Odgovori