web analytics

Kuhamo z najboljšimi – že 20 let!

11Da živimo v kulinarično razburljivem času, so ponovno dokazali vrhunski slovenski kuharji, ki so v okviru praznovanja 20. obletnice revije Dober tek svoje recepte združili v knjigo Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi.

Vzpon kulinarike v Sloveniji je na vrhuncu, kuhanje pa je postalo eden izmed najbolj priljubljenih hobijev vseh generacij. Sloganu »Kuhanje je užitek« že 20 let sledi revija Dober tek, ki je iz ljubezni do kulinarike nastala kar za domačo mizo. V dveh desetletjih je bilo v reviji objavljenih na tisoče receptov, v ospredje pa so bile postavljene zgodbe kuharjev, ki so s svojim prizadevanjem, znanjem in kuharsko domišljijo mojstrsko sestavljali okuse. Okrogli jubilej revije Dober tek je obeležil prav poseben in v slovenskem prostoru edinstven knjižno-kulinarični projekt, knjiga Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi. Ne gre le za še eno kuharsko knjigo, temveč knjigo, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje, hkrati pa ozavešča o močni slovenski avtorski kuhinji.

Na 112 straneh knjige se s svojimi avtorskimi recepti predstavijo Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič. Vsi predstavljeni kuharji so znana imena slovenske kulinarike, prav vse pa druži isto poslanstvo, z veliko truda, znanja in strasti ustvarjajo suvereno avtorsko kuhinjo, uporabljajo najboljše sestavine, mojstrsko obvladajo kuharske tehnike, nihče od njih pa se ne boji sprostiti svoje kreativnosti. Tudi zaradi njih se pred našimi očmi odvija kuharska revolucija, ki je v svoj vrtinec potegnila vse ljubiteljske kuharje. Vsi kuharji razen Bineta Volčiča so na fotografiji z Darkom in Urško Petelin iz revije Dober tek v sredini.

Brez komentarjev.

Odgovori