web analytics

Restavracija Manna – Ljubljana

Naslov: Eipprova 1a, Ljubljana

Spletna stran: www.restavracija-manna.si

Telefon: 059 922 308

Odprto: od 11. do 24. in ob nedeljah od 12. do 22.; nikoli zaprto

 

2. Črni raviol, polnjen z mesom treh različnih lupinarjev (kraljeva kozica, jastog in rakovica) v rakovi omaki s tremi vrstami školjk (dagnje, kaneštrele in vongole).

Črni raviol, polnjen z mesom treh različnih lupinarjev (kraljeva kozica, jastog in rakovica) v rakovi omaki s tremi vrstami školjk (dagnje, kaneštrele in vongole).

Preden sem šel pisat tole besedilo, sem se zaradi podatkov o obratovanju parkiral na njihov spletno stran in sem imel kaj videti: toliko priznanj, pohval ob vzorno urejeni spletni strani že dolgo ni bilo na spregled. Pa je Manna res tako dobra? Dejstvo je, da se res zelo trudijo. Tako pri sestavinah (akvaponika za tam vzgojena zelišča), sveže ribe, ekološka moka in vse, kar bi sicer morale imeti dobre gostilne. Imajo odlično postrežbo in inventivnega kuharja. In kje je problem, da so si priborili zgolj tri zvezdice?Začetek s pozdravom iz kuhinje je bil zelo soliden in celo spodbuden! Ribjo pašteto so položili na črno polento (navadna polenta s sipinim črnilom) in grižljajček so okrasili s karijevim kaviarjem. Kaj je to? Če ima kuhar dober agar agar (želatina oziroma želirno sredstvo, ki se v teku nastajanja poljubno plemeniti z raznimi okusi). Na koncu kuhar potrebuje le pripravo, ki mu lahko to želatino oblikuje v kroglice, ki so podobne ikram; toliko o tem. Prigrizek je bil prav fini, če ga ne bi na robu zalili s šibkim, še dokaj kislim balzamičnim kisom, ki je skladnost okusov nekam odpihnil.

 

Več v novi številki revije Dolce Vita!

Tags:

Brez komentarjev.

Odgovori