web analytics

Gostilna Podfarovž – Vipava

Naslov: Ulica Ivana Ščeka 2, Vipava

Splet: http://podfarovz.si

Telefon: 040 232 090

Odprto: od 12. do 22.: ponedeljek in torek zaprto

 

Šelinka

Šelinka

Zanimivo je, da to prelepo mestece sredi Vipavske doline nikoli ni slovelo po kakšnih zunajserijskih restavracijah. Glavne kulinarične atrakcije so v njegovi okolici, Podfarovž pa je stalnica, ki prehaja od enega najemnika do drugega in skuša pritegniti več gostov – predvsem tiste, ki si ogledujejo to šarmantno mesto. Zato tudi kulinarika te gostilnice nikoli ni bila ambiciozna – bila pa je okusna in prijetna. Nekaj takšnega tudi zdaj plete mladi restavrater Gregor Lisjak, ki cilja precej visoko, vendar se zdi, da mu artilerija ne nese tako daleč.

V času našega obiska med tednom nas je čakal zelo pozitiven in optimističen prizor – zunanja terasa, tik ob enem od izvirov reke Vipave, je bila popolnoma polna. Sicer smo se že namenili v notranjost, pa se je sprostila ena miza in njihove dobrote smo okušali zunaj. Gregor se dobro zaveda pomembnosti lokalnih posebnosti na krožnikih in zato si je za glavno sestavino izbral postrv iz bližnje reke, ki jo je v različnih oblikah in agregatnih stanjih vlekel tekom (skoraj) celega obroka.

Pozdrav iz kuhinje je bil že v tem stilu (postrvja pašteta z drobnjakom), ki je dostojno opravil svojo nalogo. Tudi prvi krožnik je bil v tem stilu – postrvji karpačo z balzamičnim kisom in omako iz medu ob spremljavi koromača in komarčka. Ribji del je bil perfekten, vendar se nam kombiniranje z ostalimi sestavinami ni zdelo najbolj modro, saj so bile daleč premočne glede na nežno ribo. Še en karpačo so nam prinesli – jelenovega – v spremstvu jagod in jabolčne redukcije (pene) na solati. Tudi tukaj se je ponovil prejšnji scenarij – meso samo je bilo sicer super, popra pa je bilo na krožniku toliko, da se je meso povsem izgubilo. Jabolčna redukcija je bila sama po sebi izvrstna, a k jedi se ni prilegala.

 

Več v novi številki revije Dolce Vita!

Tags:

Brez komentarjev.

Odgovori