web analytics

Rebecca Quinonez – ambasadorka najboljšega ruma na svetu – Zacapa

RebeccaRebecca ni vinarska ali kuharska zvezda, čeprav njen „delokrog“ zajema prav to – vrhunske restavracije, poznavanje vin in osebna znanstva z najboljšimi kuharji in restavraterji na svetu. Danes je v Miamiju, jutri v Parizu, nato v Ljubljani, z mislimi je že v Južni Afriki, kjer bo čez nekaj dni. Poklica „brand ambasador“ oziroma ambasador blagovne znamke pri nas (še) ne poznamo, v naši reviji pa smo vam tekom let predstavili že kar nekaj njenih kolegov, ki delajo za druge blagovne znamke. Gre za zahtevno delo, kjer mora takšen ambasador do podrobnosti poznati izdelek, ki ga promovira, znati mora več tujih jezikov, narediti mora kar nekaj profesionalnih degustatorsko-sommeliersko-poznavalskih šol in ne nazadnje – mora biti komunikativen in sprejeti „pravila igre“, ki mu nalagajo precejšnjo odsotnost od doma. Sem sodijo tudi razni kulturni šoki, redne promocijske večerje ali kosila, medcelinski poleti in temu primerne časovne razlike, ki ne vplivajo blagodejno na človekovo telo. Zato je takšnih ljudi malo. Rebecca Quinonez je ena od najboljših pripovedovalk zgodb. Seveda o rumu Zacapa.

 

Karizmatična Američanka, ki je po rodu iz Nikaragve, prekipeva od energije. Njene rjave oči se bleščijo od bogate notranje energije in vsakega sogovornika očara s pristnostjo in odkritostjo. Če bi angleščina razlikovala med „ti in vi“, bi bili v treh minutah vsi na „ti“ in bi se dobro počutili. In tako je med našim srečanjem, kjer je nastal tale intervju, tudi bilo.

 

S0997-2

 

Zacapa rum je nastal v istoimenskem mestu na zahodni (pacifiški) obali srednjeameriške države Gvatemala, ko so sredi prejšnjega stoletja ugotovili, da iz medu lokalnega sladkornega trsa lahko pridelujejo dober rum. To sicer ne bi bilo nič posebnega, toda, ko so prišli do ugotovitve, da te rume lahko starajo v vasici z nadmorsko višino 2300 m in da s tem pridobivajo eleganco in polnost okusa, je bil leta 1976 rojen ta prestižni rum, ki ga pridelujejo v butičnih serijah.

 

 

 

Več v novi številki revije Dolce Vita!

Tags:

Brez komentarjev.

Odgovori