web analytics

V Zagrebu so z velikim regijskim praznovanjem obeležili 250. obletnico hiše Hennessy

04Pred tremi tedni so v zagrebški kavarni Johann Franck z veliko regijsko prireditvijo proslavili 250 let izjemnega delovanja znamke Hennessy. S tem se je Zagreb pridružil svetovnim prestolnicam, ki so v tem letu obeležile to pomembno obletnico.

Številne povabljence iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Srbije in Hrvaške sta nagovorila predstavnika hiše Hennessy, generalni direktor za srednjo in vzhodno Evropo Julian Morel in ambasador Hennessyja Jean-Michele Cochet, ter jih ob čudoviti 3D mapping projekciji popeljala skozi pustolovščine na 250-letni poti te luksuzne hiše.

Glasba je bila že od nekdaj velika strast družine Hennessy, zato so v njej lahko uživali tudi povabljenci. Nastopili so vrhunski glasbeniki v regiji – slovenska vokalna senzacija Perpetuum Jazzile, Tony Cetinski in Željko Joksimović.

Zgodba, stara 250 let, in uspeh, ki traja že osem generacij, sta priložnost za hišo Hennessy, da se zahvali vsem, ki so do danes prispevali k temu uspehu na kar petih celinah.

Uvod v to veliko regijsko praznovanje ob 250-letnici znamke Hennessy je predstavljalo strokovno predavanje o proizvodnji in kulturi pitja konjaka s pokušnjo konjaka, ki se je pod vodstvom ambasadorja Hennessyja, Jeana-Michela Cocheta, odvijala popoldan, tik pred velikim dogodkom, v Mediateki Francoskega inštituta v Zagrebu.

Brez komentarjev.

Odgovori