web analytics

Ein Prosit 2015

 

06Ta zelo poseben vinsko-kulinarični dogodek je bil tako kot vsa leta poprej v prekrasni Palazzo Veneziano v dolini Valbruna, le nekaj kilometrov od Trbiža in slovenske meje na severozahodu Slovenije. Predstavitev tako številnih italijanskih kakor tudi Italijanom zamejskih vin, mesnin, sirov, izdelkov iz biološko pridelane zelenjave in sadja, ter bogate ponudbe raznovrstnih slaščic in sladic.

Dogodek je gostila idilična vasica Naborjet (Malborghetto), delno v lepo ohranjenih prostorih palače iz 17. stoletja, delno v okoliških restavracijah, kjer se je odvijal predvsem kulinarični del programa.

Poleg sejemske ponudbe že prej navedenih dobrot, vina in delikates, se je obiskovalec Ein Prosit 2015 lahko udeležil številnih vodenih degustacij, kulinaričnih delavnic in predstavitev chefov in njihovih restavracij. Predstavljalci so bili pretežno Italijani, veselilo pa nas je, da so k sodelovanju povabili tudi sosede iz slovenske Istre, Vipavske doline, Krasa in Posočja.

Posebno poglavje dogodka je bila predstavitev Vinibuoni d’Italia, ki je ponudila izbor 300 vin in številne enološke in kulinarične zanimivosti v obliki delavnic. Manjkale niso niti posebnosti, kot na primer balzamični kis iz Modene, toskanske cigare in italijanske butične pivovarne.

Prireditev je bila dobro obiskana, organizatorji so zgledno poskrbeli za stranske nujnosti tovrstnega dogodka.

Za vse prihodnje obiskovalce tega obiska vsekakor vrednega dogodka pa velja, da je priporočljivo obvladati italijanščino, saj je italijanščina skoraj izključni jezik dogodka, ki sicer v vseh pogledih »gleda« čez meje. Na fotografiji – Špela Marinko, vodja prodaje ribarnice Fonda.

Brez komentarjev.

Odgovori