web analytics

O Nas

Revija je pričela izhajati oktobra leta 2009 kot priloga poslovnega časnika Finance. V začetku je imela 24 strani, glavne teme pa so bile: vina, kulinarika, glasba (stari rock) in različna razmišljanja. Odgovorni urednik in glavni avtor je bil od vsega začetka Tomaž Sršen, ki že od leta 1994 o kulinariki in vinih piše za razne slovenske revije in časopise (Jana, Nedelo, Finance). Izdal je štiri knjige – vodiče po slovenskih gostilnah in dve knjigi o vinih (zadnja je zbirka več kot 1000 vinskih ocen iz leta 2010, ki jih je objavil v poslovnem časniku Finance).

Ko je poleti 2012 Dolce Vita šla na samostojno pot, sta obe rubriki, ki ju je objavljal v Financah (Radosti za dobrojedce – ocene gostiln in restavracij) ter Vinski svetovalec (ocene vin na slovenskem trgu)  postali del nove, razširjene Dolce Vite.

Ob Tomažu pa v revijo že do vsega začetka pišejo še: Marko Oblak, Bruno Gaberšek in Boštjan Napotnik, zdaj pa so se jim pridružili še Vine Bešter, Mojca Mavec, Tina Pavlič, dr. Rok Orel, Brane Kastelic, Barbara Sršen, Matjaž Ambrožič, Janez Jež, Aleš Vovk, Martin Medved, Jure Apih in še nekaj občasnih avtorjev.